طريقة عمل تحضير الكرواسونا
المقادير :
1 كيلو دقيق مخبوزات – نصف كوب سكر – م / ك خميرة – م/ص محسن
خبز – 2م / ك لبن بودرة – م/ص ملح – 600جم زبدة – 50 جم ماء
انا كتبت المقادير بس اهم حاجة الدقة فى الطريقة
1 – تفرد الزبدة على كيس بلاستيك على شكل مستطيل و توضع فى الثلاجة
2- نضع الدقيق + السكر + الخميرة + اللبن + المحسن ونعجنهم كلهم
3 – نضع الماء جزء جزء حتى تتماسك العجينة ويكون لون العجينة ابيض ومش لاصقة فى اليد ( الي معندهاش عجانة تعجن بيدها انا عملته باليد )
4 – نضع بعد ذلك الملح ونعجنهم مرة اخرى ختى يتداخل الملح فى العجين
5- نضع العجينة 20 دقيقة فى التلاجة ترتاح
6- نرش الطربيزة بالقيق و نفرد العجينة بإرتفاع 1 سم على شكل مستطيل يعني
مش رقيقة ولا سميكة
7- نضع الزبدة داخل العجينة ونطبق العجينة على الزبدة مع ازالة الدقيق من كل اتجاه . كده اصبحت الزبدة داخل العجين
8 – نحضر نشابة او زجاجة ماء ونبدء نفرد العجينة ببطء شديد حتى لا تخرج الزبدة من العجين
9- نغطى العجين بالبلاستيك و نضعها فى الثلاجة ترتاح لمدة ساعة
10- تخرج العجينة من الثلاجة ونفردها مرة اخرى ببطء اهم حاجة ان اثناء الفرد نحس ان الزبدة بدأت تتداخل فى العجين . تكرر هذه العملية 4 مرات وكل مرة تترك ساعة فى التلاجة
11- اخر مرة نفرد العجينة و نبدأ نشكل العجينة
12 -نأخذ من العجينة جزء على شكل مسطرة بعد فرد العجينة طبعا ونفرد الجزء و نقطعة زى المثلث و نخلى راس المثلث ناحية جسمك و الجزء العريض نبدأ نلف منه و حتى نصل للحرف
13- الجزء المتبقى نفرده كله ونحضر كريمة باسترى و نضعها عليه كلها و نلفها مثل الرول و نقطعها دوائر صغيرة
14- نحضر صانية مدهونة بالزيت و نضع فيها العجين مع مراعاه بعدهم عن بعد عشان التخمير
15- يترك من 2- 3 ساعات يخمر ويوضع فى درجة 190 د – 25 دقيقة